Müşterilerin size gelmesini sağlayan iki temel unsur

Pazarda bulunan her firmanın amacı ürününü satmak, görüştüğü hatta görüşmediği her firmaya ürününü satmak. Bu pratikte çok mümkün olmasa da müşterinin sizi tercih etme eğilimini arttıran iki temel unsur var, birlikte inceleyelim.

Her firmanın satış ve pazarlama stratejileri farklı; kimi ürünün özelliklerini ön plana çıkarırken kimi iskonto yapar, kimi numune yollarken kimi ekstra kalite sunar.

En başta yapmamız gereken şey kendimize şu soruyu sormak: ‘’Müşteri neden benim ürünümü satın alsın?’’ Yani ürünümüzü satmaya çalışmadan önce müşterinin neden satın aldığını anlamak gerekiyor.

Peki müşteri neye göre karar veriyor?

Bir ürünü kolaylıkla satmayı ve kendi müşteri portföyünüzü oluşturmayı hedefliyorsanız ilk olarak maliyet avantajı oluşturmalısınız, ikinci olarak da farklılaşmalısınız.

Müşterinin ve hatta satıcıların çoğunlukla odaklandığı ilk kavram maliyet. Müşteri, ürünü nerede daha düşük bir maliyet ile elde edebiliyor ise onu tercih etme eğilimindedir. Satıcı ise nerede ve nasıl daha ucuz üretim sağlayabiliyorsa o şekilde üretimi gerçekleştirmeyi tercih edecektir. Bu arada dengeyi sağlayıp, maliyet avantajı oluşturan firmalar kazananlar olacaktır.

Maliyet denilince sadece para aklımıza gelmemeli. Çalışanlarımızın harcadığı eforlar da maliyettendir. Çalışanlarımızı verimli çalıştırmak da fırsat maliyetini oluşmaktaki en büyük etkenlerden biridir.

Maliyetimizi azaltabilirsek müşteri için tercih edilir oluyoruz, bu sadece fiyatı düşürmek olarak algılanmamalı. Hepimizin bildiği üzere fiyat rekabetinin sonu yoktur keza daha önce de söylediğim gibi maliyet sadece fiyatla alakalı değildir.

Daha kaliteli ürünler üreterek, daha uzun süre kullanılacak, daha az bozulup, müşterimize daha az masraf çıkaracak ürünler sunmak da maliyet avantajı oluşturduğumuzu gösterir.

Daha iyi bir ürün sunmak, fırsat maliyeti yaratmak demektir.

Müşteri için tercih sebebi olmanın bir diğer yolu da farklılaşmaktır.

Farklı bir ürün sunarak müşterimizden daha yüksek bir fiyat talep edebiliriz. Ürünümüzün, piyasadaki ürünlerle arasında fark olması daha kolay bir şekilde pazarlamamızı da sağlayabilir.

Peki nasıl farklılaşabiliriz? Bu konuda üç anahtar kelimemiz var: Marka, Ar-ge ve Butik Üretim.

Marka eşittir güven demektir, müşteriye kalite ve süreklilik için tahattüt verir. Kalitesini kanıtlayan bir firma fiyat rekabetinden etkilenmeyecek, daha yüksek bir fiyat sunsa dahi tercih edilir olacaktır.

Ürünümüzü tercih edilebilir hale getirmek için . Ar-ge, araştırma-geliştirme, sürecine girerek özgünleştirmeliyiz. Ürünümüzü müşteri taleplerini dinleyerek geliştirmemiz, pazardaki trendleri takip etmemiz bize avantaj sağlar.

Son yıllarda farklılaşmanın diğer bir hali de butik üretim ile gerçekleşiyor diyebiliriz.

Günümüzde tüketiciler, artık ucuz ürün almak yerine sadece kendilerinde olacak olan bir ürün için daha yüksek bedel ödemeyi kabul ediyorlar. Şahsa yönelik özel üretim piyasa trendleri arasında diyebiliriz.

 

Siz de fark yaratmak, kendi müşteri portföyünüzü oluşturarak tercih edilir olmak isterseniz bize ulaşın.

Export Miners ihracatta fark yaratır!

 

Elif Nur ORANLI

3rd Party Operator