Neden İhracat Yapmalıyım?

İç pazarda işlerim çok yolunda gidiyor, iyi bir gelir elde ediyorum, sektörümde bir numarayım, çokça talep alıyorum. Talepleri karşılamak adına üretim kapasitemi genişletip yine iç pazara yatırım yapıyorum çünkü bu benim için yeterli, aranan kan benim!

 

Siz de bu şekilde düşündüğünüz için ihracattan geri duruyorsanız aslında ticari hayatınızla kumar oynuyorsunuz demektir, olası bir ulusal kriz tüm sektörleri etkileyecektir.

 

Küresel pazarda yeriniz olmadığından işleriniz durabilir, talepler sadece yurt içi olduğu için azalabilir hatta mallarınız elinizde kalabilir.

 

Ya da talepler azalmaz ama yurt içi pazar sıkıştığı için alıcı ödemeyi yapamayacak durumda olabilir ve siz zararına satmak durumunda kalabilirsiz, dış pazar için de iş işten geçmiş olabilir.

 

Sadece iç pazarda çalışan bir firma sektörünün önde gideni olsa dahi bir süre sonra gelişemez, büyüyemez hale gelecektir. Er ya da geç rekabet sektörünün kurbanı olacak, işler eskisi gibi gitmeyecek ve ayakta kalmak için türlü yollar arayacaktır. Bunun bir çok örneğini gördük, dışa açılan kobilerimiz kar marjını kat be kat arttırırken sadece iç pazarda çalışan o güçlü(!) firmalar birer birer yok oldular.

 

İhracat, iç pazar yoğunluklu çalışanlar için her zaman bir joker kartıdır.

 

İhracat, iç pazardaki krizlerden etkilenmemenizi, üretiminizin ve ticaretinizin sürekliliğin devamını sağlar.

 

Firmanızı ve kariyerinizi, kendinize dış pazarda yer edinerek garantiye alabilirsiniz. Yalnızca iç pazara yoğunlaşmak tek bir müşteri ile çalışmak kadar riskli ve durağandır. Günümüz modern dünyasında üretim sektöründe ilerlemenin, başarılı olmanın altın anahtarı ihracat yapmaktır.

 

 

Elif Nur ORANLI

3rd Party Operator

3p@exportminers.com